MoM&e

'It takes a Village to raise a Child'

Kolven met een Elektrische Kolf

De elektrische borstkolf zal een verstelbaar kolfritme en/of zuigkracht hebben. Als je een dubbelzijdige kolf gebruikt kan je 1 flesje onder je onderarm klemmen en de andere met je hand vasthouden terwijl je de kolf instelt. Je kunt ook een handsfree kolfBH gebruiken.

  • Plaats de/het borstschild(en) op de borst(en). Zorg dat de tepel precies in het midden van de tunnel zit.
  • Leun enigszins voorover zodat de melk in het flesje stroomt in plaats van terug in het borstschild.
  • Houdt het borstschild tegen de huid van de borst zodat je een vacuum creeert. Maak het borstschild eventueel vochtig.
  • Duw het borstschild niet te diep in de borst.

Wanneer je een 2 fase kolf hebt, gebruik je als eerste de toeschietreflexmodus.

Stel het gewenste vacuum in. Zet de kracht van de kolf zo hoog mogelijk. Wanneer je het vacuum niet prettig meer vindt dan schakel je een stand terug (we noemen dit het Maximaal Comfortabel Vacuüm).

De melk komt eerst in druppeltjes. Na het toeschieten komt de melk in straaltjes.

Schakel, wanneer je melk ziet stromen óf als je een toeschietreflex voelt, over naar de afkolfmodus. Je hoeft niet te wachten totdat de kolf zelf overschakelt naar de afkolfmodus. Verander desgewenst het vacuüm weer naar het maximale comfortabele niveau.

Wanneer je een kolf met verwisselbaar vacuum én ritme gebruikt, zet je de kolf eerst op een snel ritme en laag vacuum. Nadat je een toeschietreflex hebt gekregen, zet je het vacuum hoger en het ritme zo laag mogelijk.

Het is belangrijk de borst te kolven tot er bijna geen melk meer uit komt: de straaltjes worden weer druppeltjes.

Zet de kolf weer op een snel kolfritme om een nieuwe toeschietreflex op te wekken. Tijdens het kolven kan de melk vaker toeschieten. Zet na het toeschieten van de melk het ritme weer langzamer.

Wanneer de melkstroom afneemt en je geen nieuwe toeschietreflex krijgt, kun je borstcompressie toepassen of de stappen toeschietreflex opwekken volgen om een nieuwe toeschietreflex te stimuleren.