Borstvoeding Blog

Hoeveel kan je nou over Borstvoeding schrijven? Allerdaagse, Gewone, Ongewone en Ontroerende Dingen over Borstvoeding.

'NIET VOLDOENDE KUNNEN KOLVEN... WAT NU?'

Naar aanleiding van jullie oproep wil ik graag het verhaal van mij en H. delen. Of beter gezegd, dat van V. en D, onze zoontjes.

Na 6 maanden zwangerschapsrust, ging ik begin oktober terug aan de slag. Ik was er klaar voor en keek er zelfs een beetje naar uit. Slechts één donkere wolk boven m'n hoofd. Ik kolf ongeveer maar de helft van wat m'n zoontje nodig heeft. Dat wou dus zeggen dat ik kunstvoeding zou moeten bijgeven. Iets wat voor mij het laatste reddingsmiddel zou geweest zijn.

Ik besloot op aanraden van andere (natuurlijk opvoedende) mama's op zoek te gaan naar donormelk. Ik deed een oproep via de Facebookgroep "Donormelk aangeboden / gezocht NL & BE" en na een paar dagen biedt Heleen me spontaan 2,5l diepgevroren moedermelk aan.

Ik en V. waren er als de kippen bij. Gewapend met koeltas begeven wij ons naar H. en D.. D. is ondertussen 8 maanden en drinkt nog 's ochtends en 's avonds bij z'n mama. Z'n grijns van oor tot oor staat me nog bij, wat een fijn knulletje.

Ik ben zo blij met mijn voorraad!

Een zware last is van mijn schouders gevallen. De opluchting is zelfs zo groot dat ik zelfs een pietsie beter kan kolven. Aan dit tempo overbrug ik zeker nog een paar weken zonder kunstvoeding bij te geven en kan ik m'n eigen productie op peil houden.

Daarna zullen we op zoek gaan naar een nieuwe donormama. Ik heb er alle vertrouwen in.

Kus van A&V. En vooral voor H&D.