Borstvoeding Blog

Hoeveel kan je nou over Borstvoeding schrijven? Allerdaagse, Gewone, Ongewone en Ontroerende Dingen over Borstvoeding.

'I HAVE A DREAM'


In 2005 had ik een droom… Hoe fijn zou het zijn als je zelf je kindje niet kan voeden dat je dan toch moedermelk kunt geven… Het Moedermelk Netwerk idee was geboren. Ze noemden me een huisvrouw met een goed ideetje. Nu na 11 jaar had werken is het idee om donormelk te gebruiken algemeen aanvaardt, hebben we weer een moedermelkbank in Nederland en zelfs voor gezonde moeders en gezonde baby’s is het mogelijk donormelk te vinden. Wie had dat nu kunnen bedenken?

In februari stond Stichting Moedermelk Netwerk op de Negen Maanden Beurs met haar Borstkolf Winkel ondersteund door collega’s Gonneke van Veldhuizen ibclc, Stefan Kleintjes ibclc en Els de Kerpel ibclc i.o.

We hebben veel goede gesprekken gehad met aanstaande moeders, aanstaande vaders en oma’s en ook met moeders die al borstvoeding geven. Wat een mooie ervaring om eens uit het bekende borstvoedingswereldje te stappen en van gedachten te wisselen met mensen die nog helemaal blanco in het borstvoedingsverhaal staan. We wezen mensen waar ze goede borstvoeding info vandaan kunnen halen, we hebben fabels ontkracht, informatie gegeven over donormelk, BHtje’s – kolven - borstvoedingthee en boeken verkocht.

Het is jammer dat op de Negen Maanden Beurs borstvoeding een ondergesneeuwd kindje is. Waar gaat t niet goed? NVL, LLL en VBN doen hun stinkende best maar grote, flitsende stands (zoals Nutricia, Nestlé of Kruidvat) leggen heel wat gewicht in de schaal waar borstvoeding niet tegenop kan. Tijd voor verandering want door middel van crowdfunding kan de kleine man ook best groots uitpakken?

Ik heb een nieuwe droom…

Hoe mooi zou het zijn om een mega borstvoedingstand te hebben op de Negen Maanden Beurs. Zo’n hele grote waar niemand omheen kan. Waar je in comfortabele bankstellen onder het genot van een theetje je kindje luxe kunt voeden? Waar je tegelijkertijd aan een lactatiekundige je vragen kunt stellen. Waar er een grote speelhoek is voor broertjes en zusjes. Waar je verschillende soorten kolven kunt proberen om te zien wat nu precies bij jou past. Waar je kunt kolven zonder in een hokje opgesloten te zitten.

Zou het mogelijk zijn om 2308 mensen te vinden die €5 willen doneren voor deze borstvoedingsdroom zodat borstvoedingsinfo op een frisse en hippe manier gepresenteerd kan worden aan toekomstige mede-mama’s en papa’s?

Onder alle (niet anonieme) donateurs verloten we een aantal Negen Maanden Beurs 2017 toegangskaarten en bij elke €2000 die jullie bij elkaar brengen verloten we een enkelzijdige, elektrische Horigen Grace 3D borstkolf en een PumpEase kolfbustier.

Wil jij ook 6 x kans maken op een Horigen Grace of 6 x kans maken op een PumpEase?

                 PumpEase winnen                     Horigen Grace winnenDoe dan mee!

JA presenteer borstvoeding op een hippe, eigentijdse manier tijdens de Negen Maanden Beurs 


Tot ziens op de Negen Maanden Beurs 2017.

Groet, Lara, Greetje, Nynke en Chella